La nova normalitat, del workplace al worknet

La crisi de la pandèmia del COVID-19 serà un nou punt de partida d’una nova normalitat que hem de crear. Després de tastar molt positivament el teletreball, moltes organitzacions i empleats ens expliquen que aquest ha arribat per a quedar-se. 

Abans de la crisi, la normalitat eren espais de treballs en les oficines de l’empresa, amb una organització molt directiva “top to bottom”, tant en les eines de treball com en els llocs de treball i en la cultura de l’empresa amb horaris rígids de presència.

El confinament ens ha mostrat una nova realitat, que moltes organitzacions i molts col·laboradors volen ara adoptar definitivament. El teletreball ens ha permès descobrir noves eines tecnològiques, molt més col·laboratives, que permeten compartir, des d’idees fins a documents, entre equips i dins dels membres d’un equip, tot i no estar en el mateix lloc físic ni treballar tots al mateix temps. Ens ha fet descobrir espais de treball més agradables que segurament s’hauran de revisar per adaptar-los correctament, que permeten conciliar millor la vida laboral i la vida personal, en un entorn més amè i amigable. Finalment s’ha implementat una cultura empresarial més moderna, orientada a objectius,  basada en la seguretat i el benestar dels col·laboradors.

El post COVID-19 ha de permetre a les empreses, després de l’experiència viscuda, crear una nova normalitat en l’organització que estarà basada en la transició del workplace rígid al worknet flexible. 

workplace to worknet
Workplace -> Worknet

El worknet serà un conjunt d’eines que han de permetre disposar d’una xarxa de treball per desmaterialitzar l’oficina tradicional. Serà un conjunt d’eines tecnològiques per col·laborar entre empleats, nous espais de treball com les cases, els espais coworkings, i una cultura de treball que pot contribuir a millorar la felicitat, el benestar i la productivitat dels empleats. 

El worknet suposarà per les empreses uns estalvis de costos i beneficis importants. 

Dins dels estalvis de costos, podem parlar de la dimensió de les oficines, que es pot veure reduïda significativament si una part dels equips treballen a distància. Si la distància social de 1,5m continua en vigor, s’haurà de contemplar segurament la deslocalització d’una part del personal a espais de coworking o en teletreball des de casa. Doncs, si tot el treball ja no és presencial, pot representar un estalvi conseqüent de m2 i doncs de lloguers o costos de compra dels béns immobiliaris. En la reducció de costos, si es millora la felicitat dels equips, haurem d’incloure el de la reducció de la rotació del personal que s’estima disminueixi en un 51%, les baixes laborals i sobretot els burnouts que es redueixen molt notablement en un 125%.

Els beneficis són molt significatius pel negoci, ja que es considera si els equips són feliços, la productivitat  augmenta en un 21% i les vendes en un 37%. Es millora la innovació de l’ordre d’un 300% accelerada per si una part de l’equip està en espais de coworking. Finalment al tenir un equip feliç, és molt més senzill retenir el talent dins de les organitzacions.

A “Cow or King” us podem ajudar a flexibilitzar aquest worknet, oferint un entorn de treball agradable, la interacció amb diferents professionals cadascú aportant la seva visió única i enriquidora. Us podem oferir serveis àgils, ràpids de posar en funcionament per ajudar-vos a imaginar aquesta nova normalitat de les empreses. 

Categories: Uncategorized

Post Your Thoughts